Thursday, February 22, 2007

Anak Emas Buat Orang Cemas

Raja Petra Kamarudin
Terjemahan: marhaintua
22 Februari 2007


Najib Tun Razak tidak sepatutnya dilantik menjadi Timbalan Perdana Menteri Malaysia. Perdana Menteri Abdulalh Ahmad Badawi tidak pernah mengingini Najib tetapi Tun Dr. Mahathir telah memaksa beliau membuat pilihan itu tanpa membuat pilihan sendiri. Sesungguhnya di sebalik segala pulas tangan itu, Paklah masih berdegil dan buat bodoh sahaja.

Mahathir dapat mengagak betapa Paklah cuba melengahkan masa. Memanglah Paklah tidak bersuara menyatakan dia menolak Najib menjadi orang nombor dua. Dia sengaja melengahkan masa untuk membuat pengumuman sambil berharap Mahathir akan beralah ataupun hilang minat akan perkara itu. Tetapi Mahathir adalah laksana anjing yang menggongong tulang. Sebaik sahaja giginya menggit sesuatu memang susah untuk melepaskannya. Lihat sahajalah kisah Jambatan Bengkok, penjualan pasir kepada Singapura, perjanjian bekalan air Singapura-Malaysia, Proton, MV Agusta, dan segala isu lain yang dekat di hatinya. Walaupun dia mengahadapi risiko bergelagat laksana rekod lama yang tersangkut dalam putarannya, Mahathir tidak pernah mengalah dan terus menghentam sehingga pandangannya betapa berlaku penyelewangan dapat diperbetulkan.
Dengan semangat begitulah Mahathir tidak mudah membolehkan Paklah merencana sendirian tentang perlantikan seorang timbalannya. Mahathir mahukan Najib dan tidak ada orang lain lagi. Kerana itu Mahathir telah merencana satu rancangan yang memenuhi kehendaknya. Sebelum itu pegawai tinggi kerajaan telah menemui Mahathir dan mengajak beliau menghadiri satu jamuan perpisahan. Oleh kerana dia sudahpun bersara, dan Paklah sudah menjadi Perdana Menteri, Mahathir fikir apakah gunanya diadakan majlis jamuan perpisahan itu. Selalunya jamuan majlis perpisahan diadakan sama masanya dengan majlis menyambut ketibaan si pengganti orang yang pergi bersara, dan bukan diadakan apabila seorang itu sudahpun lama pergi. Itulah pandangan Mahathir yang dinyatakan kepada mereka. Tetapi para perwakilan masih bertegas mahu memberikan kehormatan kepada Mahathir dengan menjamunya dalam satu jamuan makan malam. .Mungkin ketika itu terpetik satu idea dalam kepala Mahathir. Sebagai orang yang sentiasa berfikir saya fikir Mahathir nampak peluang dalam cadangan jamuan perpisahan itu. Beliau bersetuju dengan bersyarat. Dia mahu mereka turut menjemput Paklah menghadiri jamuan itu. Lagipun Paklah sudah menjadi perdana metneri, tentulah tidak manis mengenepikan beliau daripada aturut serta. Demikialah syarat Mahathir, kalau mereka turut menjempaut Paklah, dan kalau Paklah sedia hadir, dia akan bersetuju menghadiri jamuan itu. Jika tidak dia tidak mahu menghadirinya.

Ini membuatkan para perwakilan menemui Paklah dan menjelaskan perkara itu kepad aPErdana Menteri syarat Mahathir mahu menghadiri jamuan perpisahan tersebut. Sandainya Paklah engan hadir, bereerti majlis itu ditamatkan begitu saha dan pegwai kanan kerajan tidak akan dapata memberikan penghormatan kepad a Mahathir dengan menjamu makan malam. Kerana itu Pakah bersetuju meghadiri amaunitu sebagai memenuhi syarat Mahathir turut menghadirinya.

Apabila berdepan dengan syarat seamcam itu takkanlah Paklah mahu menolak jemputan itu. Kerana dia tidak mahu menjadi penghalangnya dia bersetuju serta merta. Jadi Mahathir dan Paklah turut sama-sama hadir di majlis makan malam tersebut. Begitulah juga dengan anggota media. Apabila media bertanya Mahathir untuk membuat kenyataan akhbar, dia berkata betapa dia mahu mengucapkan terima kasih kepada Paklah kerana bersetuju melantik Najib sebagai orang nombor dua memimpin negara. Inilah yangmenjebak Paklah tanpa disedarinya. Dia menjadi kecut di dalam dan keluar serta merta dairipada majlis itu dan memberi arahan kepada para pembantu beliau agar media membisukan kenyataan Mahathiir. Media tidak boleh membuat lapuran akah perkara itu. Tetapi dia boleh mengawasi media arus perdana ataupun media cetak, dia tidak boleh mengawal media alternatif ataupun internet. Pada malam yang sama apa yang diistiharkan oleh Mahathir telah merebak laksana api ganas di internet. Pada keesokan harinya Paklah tidak ada pilihan tetapi membuat pengumuman, hampir 20 jam kemudian, bahawa Najib sudah pun dilantik sebagai Timbalan Perdana Menteri Mmalaysia. Setakat itu Mahathir sudah menjadi curiga apakah dia telah tersilap besar kerana melantik Paklah sebagai pengantinya. Dia tidak mengambl masa yang lama untuk menyedari dia benar-benar telah berbuat satu kesilapan yang sama seriusnya apabila dia meminta Paklah melantik Najib sebagai timbalan beliau.
Seandainya Paklah adalah satu-satunya kesilapan beliau perkara itu masih boleh diperbetulkan, Dia boleh memaksa perletakan jawatan Paklah dan membenarkan Najib mengambil alih jawatan yang dikosongkan itu. Akan tetapi apabila Najib ternyata satu lagi kesilapannya ya gn lebih besar, bagaiman mungkin dia mahu perbetulkan kesilapan itu? Apabila berdepan dengan situasi itu bagaimana mungkin dia memaksa menyingkirkan orang nombor satu untuk memberti ruang kepada orang nombor dua? Ini adalah laksana keluar daripada mulut singa masuk ke rahang buaya? Sama ada anda dipecat ataupun terbakar. Ternyata bukan ada pilihan yang baik dalam hal ini.

Ramai orang berpendaoapt bahawa kebelakangan ini Mahathir nampak sudah lemah dalam serangan beliau keatas Paklah disebabkan penyakit lemah jantung. Sebenarnya itu bukanlah penyeababnya. Penyakit lemah jantung tidak akan melengahkan Mahathir. Dia sudah menjadi begitu terkenal untuk membenarkan perkara remeh temeh seperti itu menyekat serangannya. Sesungguhnya kemungkinan menggugurkan Paklah akan memungkinkan Najib naik untuk menjadi penganti, yang menyebabakn Mahathir seolah-olah lembab sikit, aktivitinya. Kepada Mahathir antara dua iblis itu Paklah adalh lebih baik sikit daraipada Najib. Mungkin Paklah kerap tertidur berdengkur ketika mengahadairi mesyuarat dan majlis. Malahan dia pernah tertidur semasa satu mesyuarat majlis perang yang mahukan satu keputusan bagaimana bertindak terhadap gelagat Indonesia yang mahu berperang setelah melanggar salah satu bot tentera Laut. Mahathir boleh bersabar dengan perkara begini. Dia masih boleh bersabar terhadap anak menantu yang tamak haloba yang berfikir bahawa Roma telah dibina dalam masa enam hari dan pada hari yang ketujuh semua dewa dianggpanya telah bercuti rehat. Mahathir masih dapata bersabar dengan gelagat anak lelaki Paklahyang suah memolot kontrak kerajan bernilai RM1.5 bilion Tetapi Mahathir tidak boeh bersabar dengan kerenah isteri Najib campurtangan urusan Najib, apalagi seteleh si isteri menganggap bahaa beliau adalah wanita pertama negara selepas kematian Kak Endon.
Sebenarya saya ada satu berita untuk pengetahuan Rosmah. Malaysia tidak mempunyai Wanita Petama, Kalau adapun, sudah tentu orang itu ialah Permaisuri Agong dan bukannya siteri Perdana Menteri. Selepas itu kita masih ada sembilan pemerintah (tujuh sultan, sorang raja Perlis dan Yam Tuan Negeri Sembilan) dan empat undang (Ngeri Sembilan) . Jadi, isteri Perdana Menteir adalah Wanita Kelima Belas dan isteri Timbalan Perdna Menteri adalah Wanita Keenam Belas, kalaulah Perdana Menteri masih belum kawin lagi.

Apapun, sambil kita menceritakan kisah isteri Perdana Menteri, ada orang mengatakan bahawa Paklah telah pun menikah Jean Danker pada 22 januari 2007, sedangkan ada pihak mengatakan beliau akan bernikah dengan beliau esok hari 22 Fberuari 2007. Mana satu yang betul adalah masih samar kepada kita tetapi Jean Danker sudah pun meneyertai Paklah dalam lawatannya keluar negara. Semasa belaiu berada di Perth untuk merasmikan restoran nasi Kandar adiknya, gamaknya anak beliau Nori, naik angin bila mendapati Jean berada di kamar Paklah. Hanya selepas Paklah menjealskan bahawa bperkara itu bukan pelik kerana mereka sudah pun bernikah, barulah Nori menjadi tenang dan suka ataupun tidak terpaksa menerima hakikat bahawa ayah beliau sudah pun berkahwin semula.

Ada desas desus yang sengaja dibisikkan laksana satu kempen senyap-senyap kononya, sebelum Kak Endon mengehembuskan nafas terakhir dia telah merestui kalau Paklah mengahwini Jean. Mengikut temberang itu, kononya Kak Endon telah memberitahu Paklah seandainya dia merasa kesunyian selepas Endon mati dia harus mengambl Jean sebgai seorang isteri. Mengikut mereka yang rapat dengan Kak Endon inilah satu pembohongan untuk menghalalkan perkahwian itu. Mereka telah menyanggah cerita itu dan menyatakan bahawa Paklah sudah pun menaruh hati terhadap Jean semasa Kak Endon masih bernyawa. Jean merupakan seorang janda kepada Osman Mahmud, yakni abang kepada Kak Endon dan sekaligus Jean merupakn kakak ipar Kak Endon. Malahan Kak Endon pernah merasa tertekan akan perkara itu dan itu sebabnya almarhumah berada di AS dan enggan pulang ke Malaysia. Untuk menjelaskan kenapa dia berada di Amerika dan tidak di Malaysia merke sibarkan pembohongan lagi megnatakan bahawa Kak Endon menerima rawatan , sedangakn itu adalah satu pembohongan besar. Malah yang sebenarnya doktor yang merawat Kak Endon sudah pun mencadangakan agar beliau pulang sahaja ke Malaysia kerana tidak lagi yang boleh mereka lakukan untuk beliau terus hidup lebih lama.

Apapun, Najb pernah berada di AS untuk menziarahi Kak Endon dan apabila beliau pulang ke Malaysia Najib telah menyangakal cakap-cakap yang mengatakan Kak Endon tidak punya peluang untuk terus hidup dan belaiu hanya menunggu hari untuk mati. Najib pula buka temberang mengatakan Kak Endon sedang beransur pulih. Tidak lama kemudian Kak Endon pulang dan menghembuskan nafas terakhir. Sekaligus prognosis Najib betapa Kak Endon sedang beransur pulih dan cakap-cakap yang dia sudah sedia untuk pergi adalah penipuan yang sengaja disebarkan di internet. Anda boleh berdebat dan menafikan serta menuduh internet kerana pembohongan itu, tetapi bagaimanakah anda dapat pertikaikan satu mayat yang sudah terkubur, dan siapakah yang berbohong sekarang ini?Kemataian Kak Endon adalah laksana satu rahmat yang menghampiri Rosmah, isteri Najib. Kak Endon amat membenci Rosmah dan enggan bercakap pada beliau bertentangan mukanya. Kini, Rosmah dan bukannya Kak Endon yang kononnya merupaakn Wanita Pertama di Malaysia. Hip, hip,hurayyyyyy!! Akan tetapi Rosmah terlupa satu perkara. Mengikut perlembagaan Malaysia tidak ada apa yang disebut sebagai Wanita Pertama dan kalau pun ada tentaulah Permaisurai Agong menjadi Wanita Pertama, dan bukannya isteri perdana menteri—sudah tentu tidak isteri timbalan perdana menteri.

Ada satu lagi perkara yang Rosmah tidak tahu ialah kemungkinan Paklah akan berkahwin lagi. Ini menurunkan maratabat beliau kepada peranan Wanita Kedua kalaupun anda mahu bertegas bahawa iseri Perdana Menteri adalah Wanita Pertama.

Supaya anda tidak tersilap, Jean Danker ialah manusia hebat dan seorang wanita yang amat baik. Saya tidak nampak cacat cela beliau dan kalau dia dapat menyekat nafsu serakah untuk campurtangan dalam pentadbiran negara ini, saya yakin Mahathir mungkin berubah menyukai Jean juga. Malahan, saya berpendapat dia akan menjadi Wanita Peratama yang sungguh anggun dan seandainya betul dia sudah berkahwin dengan Paklah saya mahu mejadi orang yang pertama mengucapkan ‘Selamat Pengantin Baru’. Saya juga berharap agar Nori dan Kamal membiarkan Jean sendirian dan memberi pelaung kepada ibu tiri mereka untuk melayari bahtera perkahwinannya dengan aman damai. Mungkin juga Malaysia memerlukan seorang wanita seperti Jean di samping Paklah untuk membantu beliau melihat segala kepincangan halatujunya dan mungkin menarik perhatiannya jauh daripada anak-anak dan menantunya. Paklah mungkin tidak merupakan insan yang sempurna tetapi masalahnya ialah anak anak dan menantu yang beranggapan bahawa keseluruhan keluargnya dan bukannya Paklah sendirin yang menjadi Perdana Menteri negara ini.apapun kalaulah betul Paklah sudah berkahwin semula, mana agaknya kedudukan Rosmah? Apabila Mahathir sendiri kini membuat pertimbangan bahawa Najib adalah satu bebanan kepada negara sebagai seorang perdana menteri yang akan datang, Kalaulah Rosmah sedar betapa Mahathir menganggap beliau sebagai salah satu penghalang Najib sudah tentu dia akan merasa tertekan lagi. Tetapi Rosmah sudah lama mengsyakki bahawa Mahathir tidak senang hari dengan tingkah laku beliau . Mahathir sudah dapat tahu betapa Rosmah menjerit kepada Najib dan melempang mukanya di hadapan beberapa orang tetamu. Ini adalah satu perangaI yang amat memalukan. Kerana itu Rosmah cuba ambll hati Mahathir dengan menghadiri Persidangan Damai di Putra World Trade Centre (PWTC) . Saya masih sangsi apakah gelagat Rosmah demikian berhasil ataupun kerana bukannya mudah memenangi hati Mahathir dan gelagt semudah itu mungkin tidak dapat menjadi penyelesaiannya.

Perbalahan Rosmah dengan Najib ialah mengenai Razak baginda. Rosmah mahukan Najib menjauhkan diri daripada Razak dan biarkan belaiu bersendirian. Akan tetapi apa juga kelemahan Najib, perbuatan melupakan sahabat yang memerlukan bantuan bukanlah salah satu kelemahannya. Dia mempunyai darah Bugis dan itu sudah amalan hidup orang Bugis. Kalau anda memusuhi seorang Bugis anda sebenarnya memusuhi keseluruhan bangsa bugis. ( Saya tahu hal itu kerana saya pun berdarah Bugis juga). Akan tetapi Rosmah sedar bahawa kes Razak Baginda adalah bom jangka yang bukan sahaja akan membahayakan peluang Najib naik menjadi Perdana Menteri tetapi ia mungkin menyingkirkan Najib daripada jawatananya sebagai Timbalan Perdana Menteri. Rosamah naik angin dan melolong semacam dirasuk polong. Rosmah telah melempang Najib yang dapat didengar tamparan itu di bilik sebelah di mana beberapa orang tetamu sedang menunggu untuk bertemu beliau. Mereka menjadi resah gelisah menunggu di kerusi masing-masing dan terfikir apakah mereka harus berundur secara senyap untuk menyelamatkan air muka Najib dari terus menanggung malu.

Sambil kita bercakap mengenai para tetamu, baru–baru ini empat orang tetamu telah muncul untuk bertemu Najib dan Rosmah telah keluar menemui mereka untuk mengetahui apakah tujuan mereka untuk bercakap politik ataupun perniagaan. Apabila salah seorang mereka bertanya apakah perbezaannya, Rosmah menjawab kalau mereka mahu bercakap mengenai politik mereka boleh bertemu dnegan Najib, tetapi kalau mengenai perniagaan eloklah mereka bercakap kepada beliau sahaja.

Para tetamu yang terkejut itu terus teringkan satu mesyuarat di Kementerian Pertahanan yang dipengerusikan oleh Rosmah sedangkan Najib duduk di sebelah beliau dengan senyap sahaja. Ketika itu Rosmah berlagak laksana seorang de facto Menteri Pwrtahanan. Pwrkara ini pernah diungkit oleh Rafidah Aziz dalam satu mesyuarat kabinet dan bertanya apakah Najib ataupun Rosmah yang menjadi Menteri Pertahanan. Mahathir tidak lagi yakin Najib boeh menjadi bakal Perdana Menteri. Walaupun dia mahukan Paklah undur daripada jawatannya, kemungkinan Najib menjadi seorang Perdana Menteri adalah satu igauan yang lebih ngeri. Paklah mungkin belum sedar lagi, tetapi dengan adanya Najib sebagai seorang timbalan perdana menteri mungkin dapat menyelamatkan kedudukan beliau. Mungkin satu ketika dulu Paklah mengganggap perlantikan beliau menjadikan Najib seorang timbalan adalah satu sumpahan. Klau difikirkannya semula, saya ykin Paklah dapat rasakan bahawa itu adalah tindakannya yang paling baik. Kalaulah dia telah pilih orang lain yang sesunguhnya lebih cekap daripada Najib, sebagai timbalannya, tentu sudah ada insentif untuk menyingkirkan beliau sebagai memberi ruang kepada orang nombor dua. Apabila Najiib menjadi orang nomor dua, Paklah masih dianggap pilihan yang lebih baik setelah dibuat perbandingan. aKali ini Mahathir mungkin telah terjebak di satu sudut. Menggugurkan Paklah mungkin merupakan satu cabaran, tetapi menyingkirkan orang nombor satu dan nombor dua pada waktu yang sama adalah satu perkara yang bukan calang-calang besar muslihatnya. Lagipun apa gunanya menggugurkan Paklah kalau ini akan bermakna Najib akan mengambil jawatan nombor satu itu dan sekaligus Rosmah akan naik tocang lagi?

Sememangnya Najib mempunyai banyak unsur negatif yang membebani dirinya. Satu, ialah kisah pembunuhan wanita Mongolia. Nafsu serakahnya ialah yang lagi satu. Semua itu masih boleh disungkup bwah tudung saji. Akan tetapi isteri belaiu itu adalah satu masalah maha besar. Mungkin Najib terpaksa amembuat pilihan yang amat berat. Tidak lama lagi. Apakah dia mahu terus berkahwin dengan Rosmah ataupun dia mahu menjadai bakal perdana menteri? Sudah tentu dia tidak boleh memilikki keduanya, jadi dia terpaksa membuat satu pilihan sahaja antara dua.

Menunggukan Najib membuat pilihannya, kita tangguhkan cerita itu di sini sahaja dan apabila kita sambung semula dalam episod yang lagi satu, kita akan dedahkan bagaimana Najib membelanjakan RM50 juta untuk mebeli sokongan daripada 25 bahagain UMNO di Sabah. Tungguuuuuuuuuuuuuuuu!!

20 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Pak Lah has been derelict in his duty and appears to be incompetent.

Current events in Malaysia speak of a government that is out of control because of Pak Lah's lack of leadership. Each time something of major public concern occurs, he hides behind the scene and lets his ministers or some other person manage the problem.

A good leader will come out in the open and lead from the front not the back.

It is not proper for the government to tell the Bar Council, the country's best legal brains, what to do when its so-called law minister does not even understand the basic notion of natural justice.

The Election Commission is another tool of the government when it is supposed to be fair and neutral. How can it claim to be an election commission when everyone knows that the electoral boundaries are so biased and skewed against democracy? Is it any wonder that the Barisan always wins the elections?

The other crucial factor is the bureaucracy, those public servants who are under the people's payroll.

In Japan, for example, you see this separation of the bureaucrats and the politicians clearly. So no matter who forms the Japanese government, the bureaucracy is able to function effectively and smoothly and in fact there is even a joke that you don't need the politicians to run the country in Japan.

The government is so used to deceit and doublespeak that it is unable to think straight and that is why it is full of contradictions. Take for example, the shameful keris waving matter. Now they are coming out and saying that it will be a permanent part of their political culture.

Western kings and princes have a ceremonial sword as part of their attire but we don't see their politicians waving swords at their political meetings do we?

But in Malaysia, reminiscent of Hitler's Nazi youth groups, can do it and we know the outcome of such behaviour years later.

The country spends untold sums of money on religion, building mosques at taxpayers expense, spending millions and millions on religious schools, yet corruption is so rampant and it affects every echelon of the economy. For years, every Malaysian knows that the traffic police are corrupt. Yet the government has not done anything to stop the corruption.

Let us face it. Call an ace an ace and a spade a spade. The Malaysia government has been in power for too long and lost its moral compass. It is lost in the jungle of greed. The only thing worse than a corrupt government official is the people who support him.

The non-malays know that Pak Lah and his cronies tell them one thing and another to their own people. They are masters of doublespeak and politicians are renowned for speaking with a forked-tongue.

More and more malays now know that only a handful of cronies take the lion's share of the nation's wealth which is meant to be distributed among them more evenly. Mahathir duped them with his plan to establish a few super rich malay tycoons.

The state of the nation is not healthy. Pak Lah's administration has failed the moral test. He himself has failed the test that he established himself. Judged by his own standards and words, he has failed. Tell me the truth, work with me, yak, yak, yak, but what do we get? The opposite! And now that the Bar Council has told him the truth - he scolds them. Shish.

Let us face the truth. Politicians are not royalty born to lead. They are given the chance to lead. Take away Pak Lah's role and what is he? Look at the high and mighty Mahathir. Where is he now?

The Malay Dilemma was a myth created by Mahathir to exploit the psyche of a victim's complex innate in the malays of yesteryears. But cunning Mahathir made it out that the British and the Chinese put the malays at a disadvantage. And after 50 years of Umno rule, what have changed?

Malaysians should not be stupid but angry that their country is being exploited by the people they elected to benefit them. It took a long time to get 5000 people to sign the petition to the King. It should have taken five minutes! Or five days.

But if I announce a free porn video, be sure I will have 500000 people sign up. The young in Malaysia had better wake up and start to do something about their country, about their future.

Don't be fooled by the politicians who say the Chinese are the enemy, the Indians are the enemy, the Malays are the enemy. There is only one enemy. The one who is corrupt. Everyone else is your friend.

Save Malaysia and take part in every activity that you can and vote out the corrupt politicians to make your country a better place.

Remember your future is in your hands and don't blame anyone if you suffer because you made the wrong choice. The last time many of us were fooled - but once bitten, twice shy. Do I need to say more?

2:19 AM  
Anonymous Anonymous said...

Merdeka Day is a day of shame especially on this 50th Merdeka Day. On this day you have to compare how a successful country like Singapore has done everything right and why Malaysia has done everything wrong.

On this day you will wonder why are we not better off if we are still under the British, I can assure you - we do not fall into what we are today. On this day everyone especially Sabah and Sarawak should be reminded that they should not join Malaysia in the first place.

If you ask me how great are the Umno. I would say they are shameless people just like some Ang Moh who drop their pants for all to see.

2:59 AM  
Anonymous Anonymous said...

I am very please Badawi admits that Muslim countries are among the world most-corrupted. Look no further, just look at Malaysia. Want to learn corruption? Come to Malaysia. We will set up universities to teach that.

It is the Muslims (those ignorant and confused) that are corrupt. Their leaders show very bad example and stop calling their countries Islamic countries. They are not Islamic countries - they are just countries run by false leaders - they are not Muslim leaders.

Right on, man. Could not agree with you more. Malaysia indeed is one of the few top corrupt countries in the world. Soon it will put Nigeria and Indonesia into shame! Using religion as a fascist front to enrich the BN gangs is sub-human and evil.

In fact, the whole religion set up in Malaysia is a direct duplication of the Hitler regime, with the Hitler youth now reemerging. Using this power to enrich the gangsters, as history shows it, will not last.

The World Bank has shown that reducing corruption by a small percentage will yield a 3 to 4 times rise in GDP per head. That talking about reducing poverty is a lot of bullshit. By just talking about reducing corruption in international arena to make fame without any knowledge of corruption's implication is sheer stupidity and we have it in Malaysia, time and again.

Islam itself is a corrupted religion. They copy Jews and Christianity religions. Then stole Pagan Temple and take away Hajar Aswad the Pagan God. Hmm what a shame?

Our prime minister is full of shit. When Israel attacked Lebanon, he voiced out. But when Umno Youth attacked MCA, he didn't know about it!

When corruption is so blatantly happening in Malaysia, he keeps quiet but can talk in conference about other Islamic countries. What! Look at the speck in your own eye first! Don't close one eye and peep through the other.

Why worry about others when our very own "half-past-six" ministers are worst than the armed-robbers, because they rob the whole nation under the pretext of helping the malays.

3:05 AM  
Anonymous Anonymous said...

It is blatantly obvious to everybody except Umno gangs. That is because they are corrupted, suffering from denial syndrome, regressive Muslims, low IQ and living in the past. They would rather see and prefer the nation going to the dogs than having meritocracy and doing away with NEP.

Otherwise, how does one explain the rot and malaise this country is suffering?

3:08 AM  
Anonymous Anonymous said...

Yes, the present malay generation need motivations and a lot of serious one too. A true role model to inspire them to greater height. There are still clear mind but are they just the trace of the dying old guards? Yet what do we have now as role models?

The underhanded tactics in politics orchestrations by racial bigotry, the immoral unethical accumulation of national wealth mostly via rent seeking, the distorted interpretations of man-and-god relationship via Arabilization.

These are the role models that the current malays are exposed to. So, what and how can you expect the malays will get out of these chronic Umno malays behaviours?

The trace of survival is in-born within every human. This character will demonstrate itself even more in time of crisis and remain as a lifelong reminder after one goes through the crisis and live on.

So, it is all come down to will the malays want the easy way out or to fight for it in earnest, despite all the challenges in monetary, politics and religions temptations, along the way pushing all the obstacles and kindred ostracize aside?

Where are the younger malay intelligentsias that will lead your people out of these woods? Are they all staying out of the country while the struggling old guards shouting like crazy just as the 'tidak-apa-stance' play its drum call to the doom march?

The older guards of the malays, know the fruits of success through hard works and struggles. Unfortunate majority of the younger generation malays just want to have the easy way out. Thus you have the present scenario in Umno.

3:13 AM  
Anonymous Anonymous said...

The most popular subject for jokes in Malaysia is the prime minister. That is all that he is good for.

3:17 AM  
Anonymous Anonymous said...

Malays are lazy, narrow-minded, racist, in the real world. But they blame Chinese, Indians, white man, for many things. No wonder many person label malays as disgrace animals.

It is good for malays to go back to jungle of Africa, in order to avoid so many problems. Enough said.

Like what one said, your Umno malays label is to just rob the rights and benefits of the unassuming and poor malays, who think that you are fighting for their cause. Whom are you trying to bluff?

There is nothing to be proud of Ketuanan Melayu. If at all, it is only the personification of the ills facing the malays in general today.

Minus the nation building and economics, you Umno malays are left with only politics - right before and after independence. Creeps like you should find out and address this: talked and discussed corrupt problem which does not seem to go away.

If even after almost 50 years, and after all the generous handouts, you are still a bitter man, lamenting at our Indians and Chinese successes, then go back and do a bit of homework to find out, why you need to work more and talk less.

Everyone knows that they worked and struggled to build a nation, I mean sweated it out. Lest you forget history, the Indians and Chinese came here to build a country which was largely neglected. Ask yourself why?

Their sweat and pains may have been forgotten by selfish creatures cloaking in disguise in the likes of you malay, but this Malaysia nation shares a rich history of the "other races" contributing to the nation building, which you cannot be proud of.

Well, there are always guys like me who have tried and have been continuously denied the opportunity to "serve" this country, basically with the race card thrown at me.

Look around yourself and tell me as honestly as you can - be whether under such circumstances, I would have reasons to love this country? Unless you have a different definition for that word "love"!

To further prolong the grips of the Umno malays over the greed others, especially the Chinese, is been made the scapegoat for all things.

A fear that had has no concrete socio-economical standings. It is more psychological. For that all the Malaysians are been pull and push into the self-dug hole of only Umno ketuanan matters most. All things are secondary.

He forgets that what he has been written is just like the saying: spitting skywards and get own face smeared.

Such a mind is wasted by simple form rather than the deep down substance, show this guy's mind is as twisted and empty.

The saddest part is that Umno fanatic can write better, indicating a higher level of "education" but more tunnel understanding of historical facts. His education is wasted, and another basket case of form over substance.

From what Umno malay fanatic has been written, it can be seen that these malays are still at the balls despite of the facts that, the globalization will eventually making their factitious claim obsolete.

Many would like to dispute and point to whatever reports that claimed glories for all the developments stated for Malaysia now. There is only one word for this spurious cry - form over substance. Please think deeper to reflect this.

Just think about how Philippines go down the drain under Marcos government. Sadder still, we are not catching up with the top.

Instead we keep comparing ourselves with the bottom and sliding down the rank as we "proudly" proclaimed these achievements. How pathetic can one be!

3:22 AM  
Anonymous Anonymous said...

Bodoh punya melayu……….

Baik balik ke tanah melayu la. We are natives of Sabah and Sarawak land - buat apa kamu punya orang datang sini menjajah kita oh?

Kita tak suka kamu orang datang sini mengorek sumber petroleum tanah kita - this Sabah and Sarawak land not belongs to your malays.

Get out from Sabah and Sarawak la!

Bodoh melayu!

3:27 AM  
Anonymous Anonymous said...

Isn't a shame to call it Islamic when the entire Umno regime is corrupted to the core and acts with impunity as though there is no God.

I would say Kelantan is more Islamic than the entire Umno regime.

This Umno regime violates every single injunction of God.

3:32 AM  
Anonymous Anonymous said...

Only in Malaysia can an 'honourable' member of parliament admit that he was the person who had the audacity to ask the customs department to 'close an eye' in not seizing a consignment of logs imported by his company and still walk away proudly as if nothing he did was wrong.

With all the accusations hurled against him, this minister does not seem to regret his actions. He admitted he has an interest in the consignment and even had the cheek to say 'What is wrong with that?'

I am really disappointed that no action (so far) has been taken against this 'honourable' man. He has brought shame upon himself as an elected representative of the people, to parliament and to the party he represents.

An opposition member was suspended for six months without pay for a minor indiscretion, and here we have a minister from the ruling coalition who has openly admitted his wrongdoing and no punishment is meted out. What an irony!

No wonder there are others who simply do not abide by the law if they can help it because we already have people in high places who think what they have been doing all this while has been right anyway.

That is Malaysia Boleh for you.

Now we all know why these ministers are reluctant to allow live telecasts of parliament debates, for we will then see them in all their disgrace.

For the minister to blatantly say 'So what?' and all that, I think we now understand why the Malaysian government and its policies are going down the drain. If the BN can only offer the electorate ministers of these character and nature, we, the citizens should and must start worrying.

They do not represent the people interest, they represent their own interest. And our ministers have the audacity to ask the overseas professionals to be patriotic! What do these ministers expect?

The latest episode has revealed how powerless the Malaysia parliament is. The parliament like many other government institutions, has its fangs removed over the last 22 years.

In the words of former Umno supreme, Dr Mahathir, parliament is a mere rubberstamp and he made sure it was just that. When push comes to shove, we now know that BN ministers will vote for the interest of their party first and not the people who voted them in.

What is the point of Malaysians voting for a BN minister when he is bound to vote along party lines? In fact, this goes to show that it does not take much to be a BN minister. Just do as you are told and leave your principles and conscience at home.

What is more disappointing is Pak Lah's response to the whole Shahrir episode. I think the government should wrap up its National Integrity Plan and bury it.

If Pak Lah and his people are all good people with good intentions, and we should all do whatever the government says and toe the line prescribed by this 'man of courage and good intentions, interested in the greater good of the majority and trying to balance many conflicting demands cutting across all lines', then surely the most intelligent thing to do is to dissolve parliament.

What do we need parliamentary democracy for?

I would also like to take issue with his assessment that the PM is a man of courage. In the first place, if the PM is a man of courage, he has yet to demonstrate any signs remotely indicative of courage.

What Pak Lah has shown us so far is not only indecisiveness but a lack of commitment to combat corruption. Pak Lah has successfully deceived Malaysians by promising to clean up corruption.

However, after getting such a huge mandate from the Malaysian voters, he has failed to live up to his promise. This PM is going to go down in history as nothing more than a great pretender.

3:37 AM  
Blogger __mars said...

Sorry if this comes as an intrusion but there is an effort to get as many bloggers as possible to blog about bloggers whom are running for public offices on one particular day. One blogger candidate per day.

Below is the list:


1. Nik Nazmi Nik Ahmad (Friday, February 29)
2. Tony Pua (Saturday, March 1)
3. Elizabeth Wong (Sunday, March 2)
4. Jeff Ooi (Monday, March 3)
5. che’GuBard (Tuesday, March 4)


Please join! For more information, visit http://maddruid.com/?p=1563

10:30 PM  
Anonymous Anonymous said...

Here is the latest blog created by my conscience ...

RAJA MONGREL @ http://rajamongrel.blogspot.com/
Creating An Absolute Monarchy In Malaysia Based On Royal Supremacy

Hear me confess: My Lies, My Plots, My Hypocrisy … Things that you can never find at my official site @ Malaysia-Today.net

Yours truly,
Raja Petra bin Raja Kamarudin (Now & Official)
Emperor King Sultan Rajah Prophet Nabi Petra Kamarudin (In Progress)
URL: http://rajamongrel.blogspot.com/

10:49 AM  
Anonymous Anonymous said...

no prescription viagra sample of viagra viagra cheap side effects of viagra buying viagra online in britain try viagra for free viagra jokes too much viagra which is better cialis or viagra viagra generic viagra pharmacy generic viagra cheap viagra professional viagra side affects

2:19 PM  
Anonymous Anonymous said...

drawn solicit notify ensemble cesspools ante solids prio salmon redundancy dust
masimundus semikonecolori

7:03 PM  
Anonymous Anonymous said...

I have had a virus on my comp and it wouldn't let me us system restore. I took it to easy tech but they did norhing and maDe it worse. No it won't even boot up into the user interface. It comes up with techinal problem in blue. I was told I could use the original operating disk to help but I don't know how to load it up. Any ideas? [url=http://gordoarsnaui.com]santoramaa[/url]

11:51 AM  
Blogger Rebrand Malaysia said...

Terrific post! Love your work!
Branding Agency Malaysia Rebrand specialise in website design, e-commerce solutions, digital marketing, branding strategy and much more. We strongly believe that having a high-quality website doesn't necessarily need to cost a huge sum of money. Hence, we are a group of professionals that came together with a goal in mind: to deliver excellent web designs that provide value to our customers that range from startups to enterprises and large organisations.
Web Design Malaysia
Web Design KL

3:54 PM  
Blogger Re2 said...

Your article is very enlightening. Thanks for the effort!
Apple Swift Developer Certification RE2 Learning Solutions (Asia) Sdn Bhd was founded in 2016. The company is one of a leader in the field of professional IT training in Malaysia. Over the years, RE2 (Asia) has helped thousands of young learners, companies, government departments and agencies to improve and develop their IT skills.
apple swift certification
ios swift certification
app development with swift certification
app development with swift certification level 1

4:21 PM  
Blogger Duplex Malaysia said...

What an amazing post! Keep up the good work!
joint supplement malaysia Duplex® strives to be your trusted healthcare brand, a brand that will never settle for less than the best. We firmly believe your health matters. At Duplex®, we pledge to make your well being our priority. Our aim is to deliver effective, yet affordable healthcare simply because we believe good health makes living more meaningful. We are your trusted ally on the journey to attain a healthy mind, body and spirit.
anti inflammatory natural medicine
supplements for painful knee
broccoli sprout malaysia, botanical powder mix & antioxidant rich foods

4:27 PM  
Blogger Duplex Singapore said...

I really appreciate your blog. Simply awesome!
Natural Joint Supplements Duplex® strives to be your trusted healthcare brand, a brand that will never settle for less than the best. We firmly believe your health matters. At Duplex®, we pledge to make your well being our priority. Our aim is to deliver effective, yet affordable healthcare simply because we believe good health makes living more meaningful. We are your trusted ally on the journey to attain a healthy mind, body and spirit.

4:43 PM  
Blogger Kiss918 said...

Thank you for this excellent post. Very informative!
https://www.swin55.online is arguably the most prominent online casino in Malaysia, bringing you the hottest, top trending games on the internet, all in one destination. 918 Kiss has all sorts of entertainment content, ranging from fishing games and live table games to one of our main attractions that is slot games.
kiss918
kiss918 online
Kiss918 apk

4:50 PM  

Post a Comment

<< Home