Thursday, December 21, 2006

Senator Norhayati Onn Dakwa Sering Dipanggil Pelacur Oleh Suami

Senator Norhayati Onn dakwa sering dipanggil ‘ pelacur ’ oleh suami…
December 20, 2006 : 01.21 PM--->
Senator Datin Paduka Norhayati Onn,Exco Pergerakan Wanita UMNO dan anak kepada Pengerusi Tetap UMNO Malaysia Tan Sri Onn Ismail baru-baru ini berdepan dengan heboh mengenai penyebaran gambar yang cuba mengaitkanya dalam aksi intim dengan ahli parlimen Gombak Datuk Dr Rahman Ismail.

Kedua-dua mereka menafikan ada apa-apa hubungan atau pernah bergambar bersama dalam keadaan begitu . Kata mereka gambar itu diadunkan secara superimpose oleh pihak yang ingin mencemar imej mereka.

Selasa perhatian kembali bertumpu kepada Norhayati,44 bila kes tuntutan cerainya secara fasakh dari suaminya Mohd Suffian Abdul Aziz,bekas Ketua Pemuda UMNO Bahagian Klang mula dibicarakan di Mahkamah Rendah Syariah Klang.

Tuntutan berkenaan difailkan ke mahkamah pada awal September lalu.

Norhayati yang juga Timbalan Ketua Wanita UMNO Selangor dalam keterangannya antara lain mendakwa dia sering dipukul oleh Suffian apabila mereka bertengkar disebabkan sikap cemburu buta suaminya.

Dakwannya ada waktu-waktunya dia dipukul menggunakan kayu golf, kunci, kasut dan malah pisau.

Juga dakwanya pernah pada tahun 1992, SuFfian memukulnya sehingga mukanya berdarah manakala pada tahun 1997 tangannya retak.

Semasa menerima rawatan,katanya dia memberi alasan kepada doktor ia luka akibat terjatuh.
Kata Norhayati dia tidak pernah membuat laporan polis kerana ingin menjaga nama baiknya dan juga ingin memberikan peluang kepada suaminya untuk berubah.

Selain tidak pernah memberinya nafkah sejak mereka mendirikan rumahtangga pada tahun 1983 ,dakwannya Suffian banyak kali memanggilnya pelacur dan "betina sundal" jika melihat dia bercakap dengan lelaki lain.

Dakwannya dialah yang membayar sewa rumah, makanan dan juga hutang lapuk Suffian, termasuk pinjaman dengan ceti haram.

Menurut Norhayati dia mahu berpisah kerana mendakwa rumahtangganya dipenuhi penyeksaan mental dan fizikal.

Katanya anggota keluarganya tahu mengenai penderaan yang dialaminya.

Katanya sekalipun pernah diminta oleh bapanya agar kembali kepada Suffian dia tidak akan berbaik semula kerana sudah tidak tahan dengan apa yang dilakukan terhadapnya.

Keterangan itu didengar oleh Hakim syarie Mohd Fouzi Mokhtar.Peguam Norhayati ialah Khardee Mohd Shaari manakala peguam Suffian pula ialah Mohd Burok.

Perbicaraan kes ini akan disambung pada 9 Januari ini.- 19/12/2006
Dipetik: Dr. Agendadaily.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home